Buitenkoken: Vega Toad in the Hole

Vega Toad in the Hole by Grillmeester
2022-01-04 15:49:00 Er zijn geen reacties

Vega Toad in the Hole

Wat is er nou leuker dan buiten koken? Ookal is het weer nu even wat minder is het toch een feestje om buiten wat lekkers klaar te maken. Vandaag had ik zin in een echte Britse Pub maaltijd te maken, maar dan een variant de de kinderen ook leuk vinden. Zo kwam ik op het idee om het gerecht “Toad in the hole” te maken. Met een dochter die graag minder vlees eet heb ik een vegetarisch gerecht ervan gemaakt.

In de Toad in the Hole zitten natuurlijk taditioneel sausages, maar die vervang ik door een vegetarisch worstje.Verder serveer ik het met een gepofte aardappel, een vega jus en natuurlijk doperwten.

 

Wat heb je nodig?

Voor de Toad in the Hole:

6 vegetarische worstjes

100 gram bloem

3 eieren

150 ml melk

5 gram verse salie

2 kleine uien

50 gram gerapste cheddar

Peper en Zout

Voor de vega jus:

2 kleine uien

25 gram roomboter

1 ½ eetleepel bloem

250 mililiter paddenstoelenbouillon

Peper en Zout

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor de aardappelen:

3 flinke kruimige aardappelen 

1 teentje knoflook

Olijfolie

Peper en zout

 

Bereiding:

Ik werk graag met mijn Bastard Kamado in combinatie met de Petromax Muffinvorm voor dit soort gerechtjes. Natuurlijk kan je de muffinvorm ook in een Dutchoven plaatsen om zo ook een oven te creëren, wat natuurlijk ideaal is als je op locatie bent. 

In dit geval deel je de kamado indirect in en zorg je voor een temperatuur van 200 graden Celcius. In ieder bakje van de muffinvorm doe je een klein beetje zonnebloemolie en zorg je dat je de zijkanten ook wat insmeert. Snijd de worstjes in kleine stukjes en snipper de uien. Doe in ieder bakje wat worstjes en uien.

Boen de aardappelen goed schoon. Besprekel de aardappelen met wat olijfolie. Voeg wat fijngesneden knoflook, peper en zout toe en rol de aardappelen ieder in een stukje aluminium folie.

Als de barbecue op temperatuur is plaats de muffinvorm. Op deze manier kan het alvast een kwartiertje garen. Leg naast de muffinvorm de aardappelen die zo’n 50 minuten mogen poffen.

In de tussentijd maak je het deeg. Weeg de bloem af en voeg de eieren en melk toe. Mix het met een garde tot een mooie egale massa. Snijd de blaadjes salie lekker fijn en voeg het toe met een beetje peper en zout. Het is ook lekker om een mooie barbecue rub toe te voegen.

Qua afmeting komt de ijsbolletjestang goed van pas. Precies één schepje deeg zorgt voor een bijna vol bakje. Sluit de barbecue en na zo’n 20-25 minuten moet hij gerezen zijn en bijna gaar. 

Dit geeft je mooi de tijd om de jus te maken. Dat is wel een uitdaging zonder vlees. Doe de roomboter in een steelpannetje en voeg de fijngesnipperde uien toe. Wanneer de uien mooi glazig worden doe je er anderhalve eetlepel bloem bij. Schep dit goed door en zorg al roerende dat de roux gaar wordt. Daarna doe je voorzichtig de bouillon erbij en laat je het lekker pruttelen. 

In drie minuten kook je ook nog even de mooi groene diepvriesdoperwten gaar. 

Check de barbecue nu nog even. Ziet het er mooi gerezen uit? Doe er dan nog wat cheddar op en vijf minuten later kan je de borden opmaken. Dan zitten de 50 minuten voor de aardappelen er namelijk ook op. 

Dit resulteert in een super lekker maaltje wat nog leuk is om te maken ook!

Over de GrillMeester:

Matthijs Clasener staat door de weeks voor de klas. In het weekend is hij vaak te vinden bij zijn barbecue wat hij graag laat zien op zijn instagram pagina genaamd GrillMeester. Hij werkt regelmatig met de gietijzeren artikelen van Petromax die je natuurlijk kan aanschaffen bij de Scoutshop.

Grillmeester